- economictimes.ro - http://economictimes.ro -

Cum a ajuns o romanca senior vice-presedinte la una dintre cele mai mari burse din lume

Posted By Ramona Asiminei On 25 octombrie 2010 @ 12:17 In Hot Stories,Interviuri | No Comments

[1]

Foto: Sibex

De la o lucrare de doctorat in avocatura, Simona Simon a ajuns in prezent senior vice-presedintele celei mai mari burse de derivate din Europa.

Ea spune ca a luat totul de la zero cand a ajuns la Eurex, lucrand intai ca junior in departamentul de tranzactionare.

“Eu sunt, de fapt, avocat. In urma cu 10 ani imi scriam lucrarea de doctorat  si in acel moment am contactat mai multe institutii financiare pentru a vorbi despre probleme legale. Una dintre institutiile cu care am vorbit la acel moment a fost Deutsche Boerse si ei de la bun inceput m-au intrebat daca nu vreau sa lucrez la ei”, povesteste Simona Simon inceputul carierei sale in domeniul financiar, intr-un interviu acordat EconomicTimes.ro.

“Dupa ce m-am gandit cam un sfert de an, am decis sa accept aceasta schimbare totala de cariera”, a continuat Simon.

Eurex, cea mai mare bursa de derivate din Europa, si una dintre cele mai mari din lume, s-a format in 1998, prin fuziu­nea pietelor de derivate din Germania si Elvetia.

Primii ani dupa ce s-a angajat la Eurex, parte din Deutsche Boerse, Simona Simon i-a petrecut in departamentul de tranzactionare.

“Am inceput ca junior. Primii ani am fost in departamentul de trading, unde intr-adevar am luat totul de la zero. Am invatat foarte mult si foarte repede. In primii patru ani am lucrat pe partea de tranzactionare si apoi m-am mutat pe partea de business development”, a declarat Simona Simon.

“La inceput am lucrat intr-un departament unde eram  80 de persoane din care numai 6-7 femei, dar cred ca am o voce foarte puternica si reusesc si ma impun”, a mai spus Simon.

Ea a fost prezenta saptamana trecuta in Romania, la un seminat organizat de bursa de derivate din Sibiu, piata cu care in urma cu trei ani, Eurex purta discutii pentru preluarea unui pachet de actiuni.

“Au fost discutii acum aproximativ trei ani pentru preluarea unui pachet din Bursa de la Sibiu, dar nu am reusit sa facem nicio tranzactie. Noi ne uitam continuu dupa noi colaborari in pietele Europei de Est si in Asia, si nu excludem nicio alianta in viitor”, a spus Simon.

Potrivit acesteia, din punct de vedere al produselor nu prea este nicio diferenta intre Sibex si bursele mari din Europa.

“Nu cred ca exista produse care ar trebui listate in urmatorul timp, dar cred ca ar trebui aduse imbunatatiri pe partea de market making. Dintre pietele emergente, Polonia are un potential mare, cu toate ca a crescut foarte mult si cred ca in perioada urmatoare isi va incetini ritmul de crestere. Potentialul este mare si in Romania, unde sunt multe firme care inca nu s-au listat la Bursa. Exista potential si intarile din Estul Europei, cum ar fi in fosta Iugoslavie”, este de parere vicepresedintele Eurex.

ramona.asiminei@economictimes.ro [2]


Article printed from economictimes.ro: http://economictimes.ro

URL to article: http://economictimes.ro/cum-a-ajuns-o-romanca-senior-vice-presedinte-la-una-dintre-cele-mai-mari-burse-din-lume/

URLs in this post:

[1] Image: http://economictimes.ro/wp-content/uploads/2010/10/simona-simon1.jpg

[2] ramona.asiminei@economictimes.ro: mailto:Ramona.asiminei@economictimes.ro

Copyright © 2010 economictimes.ro. All rights reserved.