Vineri, 11 aprilie 2014

Cum se puncteaza ofertele pentru selectia intermediarului care va lista Fondul Proprietatea

Fondul Proprietatea va anunta pana la finele acestei saptamani castigatorul selectiei pentru intermedierea listarii la Bursa din Bucuresti (BVB), in stabilirea punctajului final, oferta tehnica si cea financiara avand fiecare o pondere de 50%.

Punctajul maxim care se poate obtine in cazul ofertei tehnice este de 100 de puncte si in calculul acestuia se au in vedere trei elemente principale: experienta generala a firmei (50 de puncte), analiza obiectivelor, organizarea activitatii acesteia (20 de puncte) si echipa propriu-zisa care se va ocupa de listare (30 de puncte).

In ceea ce priveste experienta generala a firmei se puncteaza elemente precum experienta in oferte publice si listari la BVB in perioada 2007-2010, experienta in oferte publice si in listari in state emergente, cu o valoare de peste 200 milioane de euro, valoarea tranzactiilor si cota de piata la BVB in perioada 2007-2010, analizele efectuate pe companii cu o valoare de piata de peste 500 milioane de euro de pe pietele emergente.

Modul in care se stabileste punctajul constituie si un motiv pentru care brokerii inscrisi in cursa au format consortii. Exceptia o constituie BT Securities, societatea de brokeraj a Bancii Transilvania, care a ales sa mearga singura.

Ceilalti brokeri au format trei consortii: Intercapital-BCR-Wood&Co., Raiffeisen-ING-BRD, si, respectiv UniCredit CAIB – KBC Securities.

Oficialii FP au precizat azi ca rezultatul final al selectiei nu va putea fi facut public astazi, in termenul prevazut initial, ci in cursul acestei saptamani.

“Decalajul se datoreaza, in principal, intervalului de 72 de ore acordat consortiului format din Unicredit CAIB si KBC Securities Romania pentru completarea documentatiei, precum si faptului ca sint necesare informatii suplimentare, de la CNVM, pentru derularea procedurii. “, au precizat reprezentantii FP.

Acestia au mentionat, pentru EconomicTimes.ro, ca informatiile suplimentare de la CNVM se refera la posibilele litigii si controale in care s-ar afla vreunul dintre ofertanti.

catalin.ciocan@economictimes.ro

Lasati un comentariu