Marti, 19 august 2014

Cuzman vrea sa faca pace cu actionarii: 90% din profitul SIF1 merge la dividende

Sursa: SIF1

SIF Banat-Crisana (SIF1) a anuntat azi ca intentioneaza sa distribuie sub forma de dividende aproape 90% din profitul pe anul trecut, ceea ce ar insemna un dividend brut de 0,1 lei/actiune.

Dividendul este apropiat ca valoare de cel distribuit anul trecut, in conditiile in care si profitul societatii pe 2011 a fost similar celui din 2010. Randamentul dividendului, raportat la pretul de la Bursa, este de 8%, peste dobanda adusa de un depozit bancar pe 12 luni.

Spre deosebire de anul trecut, societatea de investitii a venit din proprie initiativa cu o propunerea de a distribui actionarilor circa 90% din profitul realizat, semnaland astfel o incercare a sefilor SIF1 de a cadea la pace cu actionarii. Conducerea SIF1,  la varful careia se afla Ioan Cuzman, s-a remarcat in ultimii ani prin pozitia de forta pe care a avut-o fata de actionari, respingand in repetate randuri cererile acestora.

Schimbarea de atitudine ar putea fi legata de majorarea pragului de detinere la 5%, care va permite investitorilor sa aiba un cuvant mai greu de spus in privinta modului cum sunt administrate SIF-uri, fiind de asteptat totodata ca acestia sa incerce din nou sa schimbe conducerile de la unele dintre aceste societati. SIF1 ar putea fi una dintre primele SIF-urile vizate tocmai din cauza atitudinii pe care in trecut a avut-o fata de actionari.

Lasati un comentariu