Duminica, 23 februarie 2014

Datele alarmante din Germania nu reusesc sa franeze optimismul din piete

Indicatorul de sentiment economic din Germania,  compilat de institutul de cercetare ZEW, a inregistrat o noua cadere abrupta in august, pana la nivelul -37.6 fata de citirea de -15.1 din iulie. Informatiile descurajatoare se suprapun peste datele negative privind activitatea din sectorul serviciilor, publicate in aceasta dimineata, conturand o perspectiva sumbra pentru cresterea  celei mai mari economii europene. Astfel, performanta sub asteptari din trimestrul II, de crestere cu doar 0.1% a PIB, pare a fi o tinta tot mai grea de atins  in trimestrul curent. Aceste dinamici par sa fie provocate de mediul macroeconomic mondial tot mai instabil, scepticismul fiind indus de frica unei noi recesiuni in Statele Unite precum si de downgrade-ul rating-ului de credit a celei mai mari economii de pe glob.

Potrivit aceluiasi institut, indicele de sentiment economic pentru Zona Euro a inregistrat o cadere de 33 de puncte in August, cu o citire negativa de 40 de puncte. (fata de -6 asteptat).

In piata, datele au provocat caderi rapide, atat pentru moneda unica dar si pentru bursele de referinta europene, miscari insa ce au fost reversate rapid, optimismul facandu-si loc in psihologia investitorilor.

Sursa: XTB

Comentariu de Adrian Mihalcea, asistent analist piete financiare in cadrul societatii de brokeraj X-Trade Brokers

Un comentariu

  1. xulescu spune:

    Slabut comentariul si foarte sumar. Scris doar ca sa ne aduca aminte ca X-Trade inca mai exista.

Lasati un comentariu