Duminica, 23 februarie 2014

Datele bune din Germania si Franta conving partial cumparatorii de euro

Datele de incredere din zona euro, cat si din Franta si Germania, au reprezentat o gura de oxigen pentru cei expusi pe moneda unica. Sectorul serviciilor, in special, a aratat mult mai bine fata de asteptari, cu un nivel situat peste 50, ceea ce semnifica increderea managerilor intr-o expansiune viitoare. Sectorul manufacturier, desi cu o citire ce indica contractie (sub 50), a reusit sa surprinda pozitiv pietele printr-o depasire a nivelurilor estimate de catre analisti.

Drept efect, euro a reusit sa inregistreze o noua cursa de apreciere pe termen scurt, ce a dus la depasirea maximului sedintei de ieri, insa reversata mai apoi, date fiind ingrijorarile inca prezente privind intelegerea dintre greci si sectorul privat. Traderii nu par sa fi luat pe deplin in considerare afirmatia ministrului grec de finante, Venizelos, cum ca intelegerea ar fi foarte aproape de finalizare. Dezbaterile vor continua cel mai probabil in cadrul reuniunii celor 27 ministri de finante  europeni de astazi, astfel incat miscarile volatile ar putea persista.

Sursa: XTB

Cerere robusta  pentru titlurile spaniole

Licitatia de titluri spaniole a reusit sa atraga suma maxima propusa, in contextul unei cereri puternice din partea bancilor (bid to cover intre 4 si 6 pentru doua maturitati, peste cea de la licitatia similara din decembrie), iar yield-urile au scazut substantial la 1.285% (de la 1.735% in decembrie) pentru maturitatea de 3 luni si pentru titlurile pe 6 aluni la 1.84% (fata de 2.435% in decembrie).

Comentariu de Adrian Mihalcea, asistent analist piete financiare in cadrul societatii de brokeraj X-Trade Brokers

Lasati un comentariu