Miercuri, 25 decembrie 2013

De ce calitati ai nevoie ca sa fii un manager de portofoliu foarte bun in aceasta piata extrem de volatila

Foto: Franklin Templeton

Disciplina, modestia si pasiunea pentru studiu impreuna cu dorinta de a munci din greu sunt cativa din factorii-cheie pentru a fi un bun investitor, a raspuns Mark Mobius, presedintele executiv al Templeton Asset Management, pe blogul personal, unei intrebari adresate de un cititor.

“Disciplina este necesara pentru a putea avea o perspectiva pe termen lung si pentru a avea rabdare. Trebuie sa ramai pe pozitii cand toti cei din jurul tau isi pierd calmul. Apoi trebuie sa fii modest si sa fii pregatit sa iti recunosti greselile, ceea ce pentru mine este o indicatie a faptului ca esti capabil de schimbare.”, a raspuns Mark Mobius.

In acelasi timp, Mobius spune ca investitiile pe pietele emergente trebuie vazute ca o combinatie dintre arta, stiinta si talent.

“Arta este necesara pentru a fi creativ. De stiinta ai nevoie pentru a examina faptele si a le interpreta in mod obiectiv. Talentul este necesar pentru a intelege momentul potrivit pentru a cumpara si, respectiv, pentru a vinde”., a mentionat Mobius.

catalin.ciocan@economictimes.ro

Un comentariu

  1. vanghelica spune:

    prima calitate de care ai nevoie sa poti fimanager pe aceasta piata este TEAM WORK …a considera ca ai suficiente cunostinte sa poti “juca” singur cu toate conceptele, infomatiile si datele disponibile este o aroganta care, de fapt, explica pierderile care au avut loc pe bursa in ultimii 3 ani si sumele ridicole vehiculate in acest domeniu…In momentul in care un manager o sa inteleaga ca fara specialisti pentru fiecare domeniu de activitate economica listata nu va avea o imagine clara despre sustenabilitatea respectivei companii si ca urmare nici posibilitatea de predictie…de aici si “volatilitatea” care nu reprezinta altceva decat aroganta managerului de a se considera “geniul” din spatele a tot ce misca…ma amuz grozav urmarind companiile listate atat pe BVB cat si pe Rasdaq, intrebandu-ma “cine o fi fraieru care baga bani in chestia asta?” …

Lasati un comentariu