Marti, 28 ianuarie 2014

De ce vinde SIF Moldova actiuni Aerostar cand toata lumea cumpara

Societatea de investitii financiare Moldova (simbol bursier SIF2), a vandut in ultimele sedinte mai multe pachete de actiuni ale Aerostar Bacau (simbol ARS), in conditiile in care compania a inregistrat o crestere puternica pe Bursa in ultima perioada.

“In octombrie anul trecut am cumparat actiuni Aerostar cu intentia de a ne mai creste participatia. Acum dupa ce actiunile au crescut cu mai mult de 100%, ne-am gandit ca trebuie sa mai si marcam profitul. Nu mai avem mult de vandut. O sa vindem ceea ce am cumparat in toamna”, a declarat Liviu Claudiu Doros, membru in Consiliul de Administratie (CA) al SIF Moldova.

In ultimele sedinte, SIF Moldova a vandut 33.500 de actiuni Aerostar, in valoare de 45.000 de lei. In octombrie, SIF Moldova cumparase un pachet de 80.000 de actiuni ARS pe care a platit aproape 45.000 lei. Astfel, societatea si-a dublat banii investiti in doar cinci luni.

In sedinta de azi, titlurile ARS sunt suspendate de la tranzactionare pentru desfasurarea Adunarii Generale a Actionarilor.

ramona.asiminei@economictimes.ro

Citeste si:

Aerostar face vehicule blindate in parteneriat cu americanii de la Textron Marine

Lasati un comentariu