Luni, 31 martie 2014

Debutul sedintei anunta scaderi la Bursa din Sibiu

La Sibex, debutul sedintei de azi a readus scaderile pentru cele mai lichide derivate, participantii reactionand prudent la acestea. Dupa jumatate de ora de la deschidere numarul contractelor era de 230 cu o valoare de 2 milioane lei.

Cea mai puternica activitate se inregistra pe derivatul Dow Jones numarul contractelor incheiate in 30 de minute pe scadenta decembrie era de 154, cotatia depreciindu-se cu 77 puncte. Pe piata americana indicele DJIA a inchis foarte usor pe minus marti, dupa ce la debutul sesiunii de ieri investitorii americanii erau optimisti sperand ca extinderea facilitatilor fiscale vor determina cresterea cheltuielilor si vor sprijini economia. Entuziasmul privind reducerile de impozite s-a stins insa, acest lucru reflectandu-se imediat pe piata, unde cel mai urmarit indice din lume a pierdut 3 puncte, inchiderea de la NYSE fiind mai degraba plata. In acelasi timp piata futures din SUA indica deprecieri pentru Dow Jones, investitorii sibieni reactionand si tranzactionand derivatul pe indicele american., la randul lor, pe scadere.

Scaderi se inregistrau si pe piata DESIF5 unde cotatia unei actiuni SIF Oltenia pe scadenta decembrie 2010 pierdea 1,11 %. Tot pe minus se aflau si DESIF5 martie 2011 care se depreciau cu 1,41%.

Si aurul evolua pe o directie puternic descendenta, cotatia unciei pentru finalul acestui an depreciindu-se cu 23,8 dolari.

Articol realizat de Decebal N. Todarita, purtatorul de cuvant al Bursei din Sibiu (Sibex)

Lasati un comentariu