Duminica, 23 februarie 2014

Deprecierea USD ia o pauza

La mijlocul acestei luni, am decis sa deschid un pariu tactic impotriva dolarului american, cautand o corectie pozitiva a cursului EUR/USD (vedeti “Optimism global fara ingrijorari locale” si “EUR/USD – cumparatorii incearca din nou”; 18 ianuarie). Cursul tocmai testase 1.26, minimul ultimelor 17 luni, dar cumparatorii castigau sansa unei corectii pozitive in conditiile in care 1) un acord intre Atena si creditorii sai privati parea iminent, 2) Banca Centrala Europeana refuzase sa livreze pe 12 ianuarie o noua taiere a dobanzii cheie (dupa doua taieri succesive de cate 25bps in noiembrie si decembrie), 3) atentia se putea muta catre anuntul Rezervei Federale din 25 ianuarie si banca centrala americana parea dispusa la o radicalizare a unor abordari monetare deja ultra-relaxate.

Deprecierea USD din ultimele doua saptamani a fost insa rapida si riscul este ca premisele de mai sus sa fi fost deja integrate in cotatii. Am decis in aceasta dimineata sa renunt la pariul tactic impotriva USD. In perioada mentinerii acestui pariu, EUR/USD a castigat 2.63% (de la 1.2794 la 1.3131).

In functie de cum va evolua aceasta zi (si amintiti-va ca astazi are loc un nou summit pan-european), voi decide asupra oportunitatii deschiderii unui nou pariu tactic, de aceasta data favorabil monedei americane.

Comentariu de Mihai Nichisoiu, analist piete internationale in cadrul societatii de brokeraj Tradeville

Lasati un comentariu