Miercuri, 01 ianuarie 2014

Deputatii taie aripile investitorilor care asteapta majorarea pragului la SIF-uri: S-ar putea sa nu fie timp saptamana asta pentru votul din Camera Deputatilor

Votul final pe proiectul legislativ care prevede majorarea pragului de detinere de la SIF-uri, de la 1% la 5%, una dintre cele mai asteptate masuri pe piata de capital, ar putea sa nu aiba loc saptamana asta, desi proiectul este trecut pe ordinea de zi a sedintelor Camerei Deputatilor de azi si maine.

“Nu cred ca va avea timp sa fie dezbatut azi pentru ca azi ar urma sa fie dezbatuta motiunea introdusa de opozitie impotriva ministrului Transporturilor, Anca Boagiu. Votul final ar trebui sa aiba loc maine, dar nu cred ca va fi timp si cel mai probabil va fi amanat pentru saptamana viitoare”, spune Adrian Nitu, deputat PD-L.

“Este greu de spus daca va fi timp. Este posibil sa fie votat maine. Oricum, ce e important este ca s-a facut un pas inainte prin votul favorabil din Comisia de buget-finante”, a declarat Nicolae Bud,  deputat PD-L, secretarul Comisiei de buget-finante din Camera Deputatilor.

“Nu se mai dezbate azi din cauza motiunii. Speram sa fie timp maine”, a spus si deputatul UDMR, Istvan Erdei, membru al aceleiasi Comisii.

SIF-urile au inceput foarte timid sedinta de azi, unele dintre ele inregistrand chiar scaderi, semn ca cel putin o parte a pietei se astepta ca dezbaterea proiectului legislativ care prevede majorarea pragului de detinere de la SIF-uri sa nu aiba loc astazi. Oricum, pana la votul pozitiv din Comisia de buget-finante din urma cu doua saptamani, multi isi pierdusera speranta ca se va ajunge in final in acest punct, in conditiile in care proiectul legislativ a suferit o serie de amanari in cei doi ani si jumatate de cand a intrat in Parlament.

Acest articol a fost publicat pe site-ul antena3.ro

Un comentariu

  1. popa spune:

    Oricum nu prea stiu ce voteaza, stiu numai ca sunt bani multi in joc.

Lasati un comentariu