- economictimes.ro - http://economictimes.ro -

Derivatele pe Dow Jones au atins un nou record de lichiditate pe Bursa de la Sibiu

Posted By Ramona Asiminei On 4 octombrie 2010 @ 15:44 In Derivate | No Comments

[1]

Sursa: Sibex

Investitorii de pe bursa de derivate de la Sibiu (Sibex) au tranzactionat luna trecuta 48.554 de contracte futures pe indicele american Dow Jones Industrial Average, atingand astfel un nou record de lichiditate, potrivit unui comunicat emis de Sibex.

Comparativ cu luna august cresterea a fost de 86%, iar fata de vechiul record inregistrat in iunie 2010 (37.909 contracte) avansul este de 28%. Valoarea schimburilor cu DEDJIA_RON s-a situat in septembrie la 155,94 milioane de dolari.

Contractul futures pe indicele american DJIA, denominat in lei, a fost lansat la tranzactionare la inceputul acestui an, devenind a doua bursa din lume unde se tranzactioneaza contracte futures pe acest indice. DJIA este unul dintre cei mai urmariti indici la nivel mondial.

“In cele 8 luni de la lansare, pe piata SIBEX au fost incheiate 225.650 contracte DEDJIA_RON, cu o valoare de 742,16 milioane dolari. DEDJIA_RON devine astfel cel mai de succes nou produs lansat de Sibex, ajungand in doar 9 luni pe locul secund in topul de lichiditate al produselor tranzactionate”, precizeaza reprezentantii Sibex.

ramona.asiminei@economictimes.ro [2]


Article printed from economictimes.ro: http://economictimes.ro

URL to article: http://economictimes.ro/derivatele-pe-dow-jones-au-atins-un-nou-record-de-lichiditate-pe-bursa-de-la-sibiu/

URLs in this post:

[1] Image: http://economictimes.ro/wp-content/uploads/2010/10/DJIA.gif

[2] ramona.asiminei@economictimes.ro: mailto:Ramona.asiminei@economictimes.ro

Copyright © 2010 economictimes.ro. All rights reserved.