Vineri, 14 martie 2014

Directorul BVB: Erste cauta tot felul de argumente ca sa nu listeze BCR

Foto: ArhivaFoto.ro

Austriecii de la Erste cauta tot felul de argumente ca sa nu listeze BCR la Bursa, a declarat azi directorul general al Bursei de la Bucuresti, Valentin Ionescu.

“Seful Erste cauta argumente sa nu listeze BCR la Bursa. Nu face parte din strategia lor sa isi listeze subsidiarele. Probabil o evaluare corecta acum ar duce BCR la o valoare mult sub ce a platit in 2006, ceea ce nu ar conveni Erste”, a spus Ionescu, in cadrul unei conferinte organizata de Wall-Street.ro

Directorul BVB a mai spus ca nu stie in ce masura statul mai poate forta Erste sa listeze BCR, in opinia lui, SIF-urile fiind singurele care ar mai putea cere listarea.

“Din punctul meu de vedere, este obligatoriu sa fie listata la bursa cea mai mare banca din Romania. Inteleg ca statul a uitat de listarea BCR. Daca as fi reprezentantul statului eu m-as autosesiza in acest caz si as incerca sa vad ce se intampla”, a mai spus Ionescu.

Luna trecuta, Dominic Bruynseels, presedintele executiv al BCR declarase ca lichiditatea Bursei trebuie sa se imbunatateasca inainte de a lista banca. In replica, Valentin Ionescu, a dat ca exemplu listarea Fondului Proprietatea, ale caror actiuni se tranzactioneaza acum la preturi mai mari decat cele de pe piata “gri”.

Conform acordului incheiat la privatizare, Erste se angajaze sa listeze BCR pana in octombrie 2009, dar ulterior a semnat cu SIF-urile un acord prin care a obtinut o amanare de doi ani.

Avand in vedere ca grupul austriac nu pare a fi dornic sa listeze banca nici in acest an,  doua dintre SIF-uri, Moldova si Oltenia, au cerut aprobarea actionarilor pentru valorificarea actiunilor detinute la BCR, in cazul in care listarea nu se va realiza.

ramona.asiminei@economictimes.ro

 

Lasati un comentariu