Marti, 19 august 2014

Doar brokerii de la Tradeville si BCR au avut observatii pe marginea proiectului de infiintare a ETF-urilor. CNVM a aprobat cadrul de infiintare si functionare a acestora

Brokerii de la Tradeville si cei de la BCR sunt singurii care s-au aratat interesati de cadrul de infiintare si functionare a fondurile deschise de investitii tranzactionate (Ex­change Traded Funds – ETF), in conditiile in care doar cele doua firme au trimis la Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) observatii pe marginea proiectului care prevede aceste fonduri.

CNVM a aprobat printr-o dispunere de masuri publicata azi, cadrul de infiintare si functionare a fondurile deschise de investitii tranzactionate (Ex­change Traded Funds – ETF).

“Ulterior publicarii pe site-ul CNVM a proiectului de dispunere de masuri privind OPCVM-urile tranzactionabile (Exchage Traded Funds – ETFs), au fost primite observatii de la 2 entitati. In urma analizarii propunerilor și observatiilor primite, preluarea sau nepreluarea acestora s-a realizat in funcție de oportunitatea si aplicabilitatea lor la specificul pietei de capital din Romania, precum si de contribuția lor la imbunatatirea claritatii si rigurozitatii textului caracterul de noutate al acestora in ceea ce priveste infiintarea si functionarea unor astfel de organisme de plasament colectiv”, precizeaza CNVM

ETF-urile sunt unele dintre cele mai populare instrumente financiare la nivel global, iar acestea sunt acum la un pas de a fi tranzactionate si la Bursa de Valori Bucuresti.

ETF-urile sunt titluri structurate tranzactionate pe Bursa care urmaresc componenta unui indice sau a unui cos de actiuni. Acestea trebuie sa fie emise de societati de administrare a investitiilor (SAI) si, spre deosebire de fondurile mu­tua­le, vor permite investitorilor sa reac­tio­neze mai rapid la miscarile de la Bur­sa in comparatie cu fondurile mutuale.

 

Lasati un comentariu