Vineri, 11 aprilie 2014

Doi analisti americani vad un raliu pe burse in ultimul trimestru al anului

Asteptati-va ca pietele sa inregistreze un raliu in trimestrul al patrulea, au declarat ieri, pentru CNBC, Uri Landesman, presedinte al Platinum Partners si Bob Phillips, senior partner la Spectrum Management Group.

“Veti vedea indicele S&P 500 cazand pe parcursul lunii urmatoare sub nivelul de 950 de puncte si apoi vom avea un raliu incepand din a doua saptamanii a lunii octombrie”, a declarat Landesman.

El spune ca atunci cand sentimentul de piata este exagerat de negativ, de regula, acest lucru indica un moment bun pentru investitori de a intra in piata.

Uri Landesman a avertizat investitorii ca raportarile economice vor continua sa fie slabe, in special in urmatoarea luna. In opinia acestuia, cresterea pietei ar urma sa fie determinata mai curand de raportarile de profit pentru trimestrul al anului.

“Acestea vor evidentia cat de ieftina este piata. Nu este atat de ieftina raportat la multiplii de profit, cat mai ales pe baza cash flow-ului disponibil”, spune presedintele Platinum Partners.

In acelasi timp, Bob Phillips a spus ca un raliu este de asteptat avand in vedere ca alegerile electorale se apropie.

“Nu a mai fost o perioada de sase luni negativa dupa alegerile legislative incepand din 1950, asa ca pesimismul este exagerat in aceste momente. Trebuie sa fii selectiv cu actiunile in care investesti, dar este momentul sa incepi sa te uiti la ce detii si la ce vrei sa cumperi”, a mentionat Phillips, pentru CNBC.

Foto: krishnan / FreeDigitalPhotos.net

catalin.ciocan@economictimes.ro

Lasati un comentariu