Duminica, 19 octombrie 2014

Dragos Neacsu, Erste AM: La inceput nu umpleam un stadion de fotbal cu investitorii in fonduri. Acum umplem chiar mai multe

Activele nete ale fondurilor mutuale au depasit in luna martie un miliard de euro, un nou maxim istoric, in timp ce numarul total de investitori a depasit un sfert de milion.

Dragos Neacsu, presedintele Erste Asset Management (EAM) si vicepresedintele Asociatiei Administratorilor de Fonduri (AAF) spune ca anul acesta investitorii in fonduri mutuale isi vor diversifica preferintele investitionale, orientandu-se si spre fondurile de actiuni si cele mixte, chiar daca in primele luni, tot fondurile monetare au atras cei mai multi bani.

“Pentru a putea vorbi de o evolutie pozitiva pe fondurile care investesc in actiuni si implicit pe Bursa de Valori Bucuresti, este nevoie ca statul sa se implice mai mult prin marirea free-float-ului la utilitati si listarea unor pachete noi de actiuni. Este o criza atat de puternica incat este pacat sa o irosim. Si cand spun ca este pacat sa o irosim ma refer ca ar trebui sa invatam cat mai multe din ea”, a declarat Dragos Neacsu.

El mizeaza insa pe o continuare a trendului de crestere a numarului de investiori.

“La inceput nu umpleam un stadion de fotbal cu investitorii in fondurile mutuale. Acum umplem chiar mai multe, iar numarul persoanelor interesate de fonduri este in crestere”, spune administratorul EAM, firma care are peste 70.000 de investitori in cele sapte fonduri.

Societatile de administrare a fondurilor care apartin grupurilor bancare domina in continuare industria fondurilor. Primele cinci pozitii sunt ocupate de Erste Asset Management, Raiffeisen Asset Management, si BRD Asset Management, care administreaza impreuna active nete in valoare de 3,67 miliarde de lei, adica 85% din total.

ramona.asiminei@economictimes.ro

Lasati un comentariu