Duminica, 05 octombrie 2014

Dupa CNVM, si Depozitarul o da dupa colt cand e vorba de listarea FP la Varsovia

Adriana Tanasoiu, directorul general al Depozitarului Central, spune ca este prea devreme pentru a porni discutiile privind interconectarea cu Depozitarul de la Varsovia, operatiune necesara pentru listarea FP in Polonia.

Foto: Depozitarul Central

“Dupa decizia actionarilor, se vor gasi si solutiile tehnice pentru listarea FP la Varsovia. Exista si probleme de cadru legislativ, iar cat timp decizia actionarilor nu exista nu putem face nimic. Punctul de pornire este decizia actionarilor”, a declarat azi Adriana Tanasoiu.

Listarea Fondului Proprietatea si la Bursa de la Varsovia a agitat actorii de  pe piata de capital locala, in conditiile in care se tem ca vor pierde din venituri daca investitorii vor prefera sa tranzactioneze actiunile acolo si nu la bursa din Bucuresti.

Recent, grupul Franklin Templeton, care administreaza Fondul Proprietatea (FP), a acuzat in mod direct Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM), in cadrul unei prezentari in fata investitorilor si analistilor, ca treneaza acordarea aprobarilor necesare realizarii unei listari secundare a FP.

In prezent, listarea companiilor romanesti de la BVB pe alte piete este extrem de dificila, in conditiile in care niciun depozitar strain nu s-a conectat cu Depozitarul Central.“Pentru orice proiect trebuie sa avem un business case. Trebuie sa vedem ce presupune acest proiect si care sunt costurile”, a mai spus Tanasoiu.

Franklin Templeton a recomandat actionarilor FP listarea fondului pe Bursa din Varsovia, proiectul initial vizand listarea in primul trimestru al anului viitor, insa, intr-o prezentare  tinuta in fata investitorilor, acestia au spus ca vizeaza inceperea tranzactionarii la bursa poloneza in primul semestru al anului viitor.

Lasati un comentariu