- economictimes.ro - http://economictimes.ro -

Economia SUA da primele semne de slabiciune din ultimii 3 ani

Posted By Cristian Dumitru On 13 iulie 2012 @ 11:08 In Analiza de piata,Piete globale | No Comments

Economia SUA, pilonul pe care s-a sprijinit economia mondiala in ultimii trei ani, a dat in luna iunie primele semne de slabiciune, sondajele privind productia industriala aferente acestei luni relevand o contractie pentru prima data din iulie 2009.

Economia SUA, care contribuie cu o pondere de circa 28% din economia globala, a iesit destul de rapid din recesiunea anilor 2008-2009, datorita sumelor enorme de bani pompate de stat si banca centrala, Fed, dar si masurilor istorice de reducere a dobanzii de referinta la zero.

Se pare insa ca odata cu incetinirea drastica din zona euro care a tras dupa ea si marile economii emergente, China si Brazilia, SUA se confrunta din nou cu o incetinire a economiei, care s-ar putea transforma chiar intr-o recesiune spre sfarsitul acestui an.

In tabelul de mai jos puteti observa istoricul datelor institutiei ISM (Institute for Supply Management) cu privire la productia industriala a SUA. Dupa cum se vede in iunie indicatorul a franat puternic, de la 53,5 puncte la 49,7 de puncte, coborand pentru prima data sub 50 de puncte, nivelul care desparte cresterea de contractie.

[1]

 

 

Este greu insa de spus daca aceasta incetinire va avea repercusiuni asupra economiei europene si implicit a tarii noastre sau este doar o ajustare la conditiile economice globale din prezent si la criza datoriilor din zona euro.


Article printed from economictimes.ro: http://economictimes.ro

URL to article: http://economictimes.ro/economia-sua-da-primele-semne-de-slabiciune-din-ultimii-3-ani/

URLs in this post:

[1] Image: http://economictimes.ro/economia-sua-da-primele-semne-de-slabiciune-din-ultimii-3-ani/pmi-ism-changing-color/

Copyright © 2010 economictimes.ro. All rights reserved.