Vineri, 11 aprilie 2014

EFG Eurobank Securities: Ne asteptam sa intre bani noi in piata spre sfarsitul saptamanii, din dividendele de la Fondul Proprietatea

Azi, actionarii Fondului Proprietatea (FP) vor incepe sa isi primeasca dividendele de la Fond a caror valoare totala se ridica la 1,1 miliarde de lei.

“Ne asteptam ca volumele de tranzactionare pe Bursa sa creasca spre finalul saptamanii, sustinute de intrarile de capital care vor veni de la dividendele Fondului Proprietatea”, au precizat reprezentantii societatii de brokeraj EFG Eurobank Securities intr-o nota transmisa azi clientilor.

Toti actionarii fondului inregistrati la data de 27 septembrie vor primi un dividend brut de 0,0816 lei pentru fiecare actiune detinuta. Un investitor roman care urmeaza sa primeasca dividende de la Fondul Proprietatea (FP) in valoare de 1.000 de lei, va primi 840 de lei, ca urmare a aplicarii impozitului de 16% pentru plata de dividende.

Banca de distributie a dividendelor este BRD. In total, circa 4.300 de actionari vor primi dividende in valoare toatala de peste 600 milioane de lei, restul banilor urmand sa fie incasati de statul roman, principalul actionar al Fondului.

ramona.asiminei@economictimes.ro

Lasati un comentariu