Marti, 21 octombrie 2014

Erste Bank pastreaza “buy” pe OMV: Ce ar putea sa nu ne placa la OMV?

Analistii bancii austriece Erste Bank au coborat pretul tinta pentru OMV, actionarul majorirar al Petrom, la 38 de euro pe unitate, de la 39 de euro, insa au pastrat recomandarea de “buy” pentru actiunile companiei petroliere.

Pretul tinta indicat de analistii Erste Bank este cu 44% mai mare fata de pretul la care actiunile OMV erau tranzactionate azi pe Bursa din Viena, de 27 de euro pe actiune (la ora 15:00, ora Romaniei)

“Ce ar putea sa nu ne placa la OMV? Consideram ca, la nivelul actual de pret, actiunile OMV sunt cu siguranta ieftine. OMV a raportat deja rezultate bune si suntem de parere ca va face la fel in continuare”, au precizat analistii austrieci intr-un raport publicat in cursul zilei de azi.

Acestia mai spun ca un punct negativ in evolutia OMV ar fi  posibilitatea ca societatea sa recurga la cheltuieli ineficiente, prin efectuarea unor achizitii mai scumpe.

OMV se tranzactioneaza in prezent la un PER (pretul raportat la profitul pe actiune- n.red) de 7,9, fata de Petrom care are un PER de 12,1. Pentru 2011, PER-ul OMV este estimat la 6,7, in timp ce pentru Petrom indicatorul PER ajunge la 10,1, potrivit datelor Erste Bank.

ramona.asiminei@economictimes.ro

Lasati un comentariu