Vineri, 31 ianuarie 2014

Erste Bank: Romania ramane una dintre cele mai ieftine piete din regiune

Analistii grupului financiar Erste Bank,  actionarul majoritar al celei mai mari banci romanesti (BCR), sunt de parere ca Romania a fost vedeta pietelor din regiune, in conditiile in care indicele BET, care urmareste cele mai lichide 10 companii de la Bursa, exceptand SIF-urile, a crescut cu circa 30% in primul trimestru al anului.

“Cu un PER, (pret/profit pe actiune – n.red.), de 11, Bursa din Romania ramane una dintre cele mai ieftine piete din regiune. La polul opus se afla Croatia, cu un PER de 17. Datorita potentialului de scadere a ratei dobanzii cheie si a evaluarii scazute, piata ar trebui sa mai prezinte potential de imbunatatire, desi, cel mai probabil, nu la fel de mult ca în primul trimestru”, au precizat analistii Erste intr-un raport in care isi prezinta estimarile lor asupra trimestrului doi.

Mai mult, reprezentantii Erste Bank sunt de parere ca mediul actual nu favorizeaza prea mult abordarile traditionale, cum ar fi investitiile in actiuni defensive sau de crestere.

In general, analistii Erste considera in continuare ca performantele anumitor sectoare sunt caracterizate de o combinatie intre revenire/crestere si o recuperare dupa scaderile exagerate din trecut. “Prin urmare, sectoarele ciclice (dar si bancile) vor reactiona in continuare puternic la orice noutati pozitive, dar vor avea cel mai mult de suferit în caz contrar”, mai spun analistii.

ramona.asiminei@economictimes.ro

Lasati un comentariu