Sambata, 22 martie 2014

Eugen Voicu vrea sa investeasca pana la un milion de euro in dezvoltarea Certinvest si in lansarea unei firme de multi-family office

Eugen Voicu intentioneaza sa investeasca in urmatorii 2-3 ani intre 500.000 si un milion de euro in dezvoltarea Certinvest (fosta Aviva Investors Romania), companie pe care a rascumparat-o de la Aviva.

La inceputul anului viitor, Certinvest va lansa o companie de multi-family office, concept lansat in premiera pe piata romaneasca.

“Avem in plan investitii cuprinse intre 500.000 si un milion de euro in urmatorii 2-3 ani, care includ si infiintarea companiei de multi-family office. Acest concept este o premiera pentru Romania, iar potentialii clienti vin din randul clientilor din private-banking si din randul clientilor de portofolii private pe care le administram”, a declarat pentru EconomicTimes.ro, Eugen Voicu, CEO Certinvest si actionarul majoritar al companiei.

“Family office” este o companie care administreaza averea intregii familii si care ofera consultanta atat in ceea ce priveste administrarea banilor, cat si consultanta pe partea fiscala, imobiliara sau medicala.

“Cea mai mare firma de acest gen din lume are 2.000 de clienti, iar noi am cunoscut firme care se ocupa de averile a 4-5 familii si nici nu vor mai multi. Ne-am gandit ca in Romania sa ne adresam familiilor ale caror averi ajung  undeva la 500.000 de euro. Avem deja relatii cu doua banci elvetiene si vom incheia in perioada urmatoare contracte cu diverse firme pentru a le oferi clientilor nostri toate serviciile necesare.  Vrem sa avem si o echipa de interventie rapida in cazurile de urgente medicale”, a mai spus Voicu.

Totodata, Certinvest isi propune sa ajunga in urmatorii trei ani sa administreze active de 300 milioane de lei, la sfarsitul lunii octombrie activele administrate de companie ajungand la 88 milioane de lei.

“In perioada urmatoare ne vom concentra pe segmentul portofoliilor individuale si pe distribuirea fondurilor pe internet si telefon. Anul acesta incercam sa lansam distribuirea prin telefon”, a declarat Horia Gusta, director general adjunct in cadrul Certinvest.

La trei ani de la preluarea Certinvest de catre britanicii de la Aviva, Eugen Voicu si-a rascumparat compania pe care a infiintat-o in urma cu 16 ani. Planul de investitii pentru rebranding-ul companiei ajunge pana la 200.000 de euro, compania urmand sa se promoveze in special in mediul online.

“Ma gandesc sa listez compania la Bursa insa acest lucru nu se intampla in viitorul apropiat”, a mai spus Voicu.

Aviva Investors are in portofoliu opt fonduri de investitii, patru dintre ele fiind lansate dupa preluare Certinvest de catre Aviva.

In perioda urmatoare, compania intentioneaza sa mai lanseze doua fonduri de actiuni, care sa urmareasca evolutia indicilor BET si BET-FI.

“Un alt punct important pentru noi este dezvoltarea relatiilor cu clientii pe internet. Internetul este pariul nostru pe termen lung si cred ca serviciile financiare se vor muta pe internet in urmatorii 5-10 ani”, a declarat Eugen Voicu.

ramona.asiminei@economictimes.ro

Lasati un comentariu