Sambata, 21 decembrie 2013

Fondul Certinvest Arta Romaneasca a inregistrat un randament mediu de 18,89%

Foto: Artmark

Fondul Certinest Arta Romaneasca, singurul fond de investitii din Romania care investeste in arta, a inregistrat un randament mediu ajustat anualizat al operelor de arta vandute pana in prezent de 18,89%.

“Acesta reflecta activitatea fondului Certinvest Arta Romaneasca in primele 8 luni de existenta. Ajustarea se refera la scaderea cheltuielilor de restaurare, expertizare, promovare si achizitie/vanzare a operelor, pentru calculul unui randament cat mai exact”, se precizeaza intr-o nota a casei de licitatie Artmark.

In portofoliul Certinvest se afla 31 de opere de arta, care valoreaza in total 1,2 milioane de euro. Intre lucrarile incluse in portofoliul Certinvest se numara picturi semnate de Nicolae Grigorescu, Ion Tuculescu, Constantin Piliuta, Nicolae Darascu, Iosif Iser, Ipolit Strambu, Schweitzer Cumpana, Ioan Andreescu, Samuel Mützner, Camil Ressu, Nicolae Tonitza, Alexandru Steriadi, Gheorghe Petrascu si Octav Bancila.

Fondul are in total 37 de investitori, dintre care doi sunt persoane juridice, potrivit datelor Asociatiei Administratorilor de Fonduri (AAF).

Fondul Certinvest Arta Romaneasca a fost lansat in luna aprilie a acestui an.

 

Lasati un comentariu