Vineri, 11 aprilie 2014

Fondul Proprietatea a batut aurul: Oferta iFond Gold a atras jumatate din banii pe care i-a strans IPO-ul pentru fondul pe FP

aurInvestitorii au subscris in oferta aproape 20.000 de unitati ale fondului iFond Gold (IFG), potrivit datelor preliminare prezentate de conducerea Intercapital Invest, valoarea fiind la jumatate fata de subscrierile de la iFond Financial (IFR), fondul care investeste in special in actiunile Fondului Proprietatea (FP).

iFond Gold oferise investitorilor 10.000 de unitati de fond, cu posibilitatea de majorare pana la 50.000. Potrivit datelor disponibile azi la ora 16:30, cu o ora inainte de inchiderea ofertei, investitorii au subscris in total in oferta iFond Gold 3,83 milioane de lei.

“Pana in prezent au fost subscrise circa 19.000 de unitati, insa datele finale le vom avea joi, pentru ca inca se mai proceseaza ordinele. Am avut aproximativ 170-180 de ordine primite”, a declarat Razvan Pasol, presedintele Intercapital Invest, brokerul care a intermediat oferta.

iFond Gold este un fond de investitii a carui performanta va depinde foarte mult de ceea ce se va intampla cu proiectul Rosia Montana si de evolutia aurului. Fondul intentioneaza sa plaseze 40% din activ in actiunile Gabriel Resources, compania ce detine 80% din Rosia Montana Gold Corporation (RMGC). In acelasi timp, alte 20% din activul fondului ar urma sa fie plasate in actiunile European Goldfields, compania care detine 80% din proiectul dezvoltat la Certej in Muntii Apuseni.

In vara acestui an, brokerii de la Intercapital au intermediat si oferta iFond Financial, investitorii subscriind in acea oferta peste 40.000 de unitati.  Cele doua fonduri sunt administrate de Intercapital Investment Management, divizia de administrare a Intercapital Invest.

Foto: Vuono / FreeDigitalPhotos.net

ramona.asiminei@economictimes.ro

Un comentariu

  1. georgel spune:

    Cam mare marja intre 10k si 50k avuta in vedere in oferta. Probabil cifra mai mica a rezultat din analiza de piata si a fost aleasa pentru a anunta cu surle si trambite un succes.
    Dupa mine, a fost mai degraba o remiza.

Lasati un comentariu