Sambata, 21 decembrie 2013

Fondul Proprietatea a intrat in top 10 detineri ale fondului ING Romanian Equity

Sursa: ING Investment Management

Fondul de investitii ING Romanian Equity avea la finele lunii februarie in portofoliu actiuni Fondul Proprietatea (FP) in valoare de 9,13 milioane de lei, potrivit celor mai recente raportari.

FP a intrat astfel pe locul 9 in topul celor mai importante detineri ale ING Romanian Equity pe Bursa din Romania.

Benchmarkul fondului ING (referinta) este un indice compozit format din 45% BET, 10% BET-FI, 25% indicele polonez WIG20, 10% PX (Ungaria) si 10% BUX (Bulgaria), astfel ca fondul trebuia sa-si ajusteze detinerile si sa includa si actiuni FP, in conditiile in care Fondul Proprietatea a fost inclus atat in indicele BET, cat si in indicele BET-FI.

Potrivit raportului lunar, ING Romanian Equity avea la finele lunii februarie active nete in valoare de 311,7 milioane de lei.

BRD si Banca Transilvania (TLV) erau cele mai importante detineri ale fondului la finele lunii trecute, valoarea totala a plasamentelor ajungand la 16,95% din total active (52,8 milioane de lei).

Urmatoarele pozitii in topul celor mai importante detineri sunt ocupate de Petrom (SNP), Transelectrica (TEL) si Transgaz (TGN).

Dintre companiile de pe bursele extrene, in topul celor mai mari detineri ale ING Romanian Equity au intrat Mol Ungaria (4,05% din active), compania poloneza de minerit KGHM Polska Miedz (3,32%), Otp Bank (3,16%) si CEZ (2,9% din active).

Sectorul financiar este cel mai important pentru fond, acesta avand o expunere de 46,73% pe sectorul financiar, in timp ce sectorul de energie reprezinta  24,1% din plasamentele fondului.

De la inceputul acestui an, fondul ING are o crestere de 7,32%, in timp ce indicele de referinta s-a apreciat cu 6,84%.

ramona.asiminei@economictimes.ro

Lasati un comentariu