Vineri, 11 aprilie 2014

Fondul Proprietatea are pregatiti peste 120 milioane de lei pentru rascumpararea de actiuni

foto: Arhivafoto.ro

Fondul Proprietatea (FP) avea la finele anului trecut 120,3 milioane de lei disponibili pentru rascumpararea de actiuni, potrivit unui comunicat emis de Fond.

“Aceasta suma poate creste cu profitul distribuibil disponibil pentru anul 2010, neplatit prin dividende, in functie de decizia actionarilor”, au specificat reprezentantii FP.

Franklin Templeton a anuntat ieri ca a selectat firma ceha de brokeraj Wood&Co in calitate de intermediar pentru rascumpararea de actiuni FP, fara a specifica insa si ce alte firme de brokeraj au mai depus documentele pentru mandatul de intermediere, si nici care au fost criteriile de selectare a intermediarului.

Programul de rascumparare a actiunilor a fost aprobat de actionari in septembrie 2010.

„Programul de rascumpărare  este un instrument des folosit de fondurile de investitii de tip inchis pentru a creste valoarea pentru actionari prin permiterea achizitionarii de pe piata de catre Fond a unor pachete de actiuni proprii. Este important de mentionat faptul ca Fondul Proprietatea a facut public dreptul de a utiliza programul de rascumpărare a actiunilor Fondului Proprietatea, insa pana acum nu si-a exercitat  acest drept”, au precizat reprezentantii Fondului.

Fondul Proprietatea va rascumpara, prin intermediul Wood&Co, maximum 10% din actiunile existente, pana la 1 martie 2012.  Actiunile pot fi achizitionate la preturi cuprinse intre 0,2 lei si 1,5 lei pe actiune. Nu pot fi cumparate actiuni decat daca acestea se tranzactioneaza la un discount fata de Valoarea Unitara a Activului Net.

ramona.asiminei@economictimes.ro

Lasati un comentariu