Joi, 30 ianuarie 2014

Fondul Proprietatea cere aprobarea actionarilor pentru listarea la Varsovia. Listarea se transforma intr-un obiectiv pentru semestru doi

Sursa: www.ec.europa.eu

Actionarii Fondului Proprietatea (FP) au fost convocati la adunarea generala pentru a aproba, in principiu, listarea secundara a FP pe Bursa de Valori de la Varsovia, la cererea unui grup de actionari ai FP, printre care si Georgia Palade van Dusen, nepoata fostului industrias Nicolae Malaxa.

In luna ianuarie, Greg Konieczny, managerul  Fondului Proprietatea estima ca termenul pentru listarea FP pe bursa din Varsovia a ramas prima jumatate a anului in curs, dar avand in vedere procedurile necesare pentru aceasta operatiune, listarea devine mai curand un obiectiv pentru semestru al doilea al anului.

Pe ordinea de zi a Adunarii Generale Extraordinare care va avea loc pe 4 aprilie 2012, se afla si “aprobarea unei instructiuni catre Franklin Templeton de a prezenta un plan detaliat catre actionari cel mai tarziu pana la data de 31 mai 2012, stabilind toate formalitatile necesare listarii la Bursa de Valori din Varsovia si de a organiza o adunare a actionarilor, care sa voteze asupra tuturor masurilor necesare pentru aceasta, cel mai tarziu pana la data de 30 iunie 2012.

La inceputul lunii februarie, Georgiei Palade van Dusen, Philipe Palade, Grantelast Limited si POAH One Acquisition Holdings IV Limited, in calitate de actionari ai Fondului, detinand impreuna mai mult de 5% din capitalul social, au trimis o solicitare de convocare a AGA prin care cereau listarea FP la Varsovia.

Lasati un comentariu