Vineri, 11 aprilie 2014

Fondul Proprietatea si-a construit bugetul pe 2011 pe ipoteza ca nu va realiza nici o tranzactie si ca nu se va lista la nici o bursa internationala

Grupul Franklin Templeton, care administreaza Fondul Proprietatea (FP) , a convocat Adunarea Generala a Actionarilor de la FP in data de 29 noiembrie, pentru aprobarea, printre altele, a bugetului pe 2011.

Potrivit proiectului de buget prezentat actionarilor, Fondul Proprietatea ar urma sa inregistreze anul viitor un profit net de 207 milioane de lei, in crestere cu 6% fata de bugetul revizuit pentru 2010.

Oficialii Franklin Templeton mentioneaza ca bugetul pe 2011 a fost intocmit in octombrie 2010, in conformitate cu standardele romanesti de contabilitate, pornind de la  situatiile financiare ale Fondului dupa in primele noua luni ale anului si pe baza mai multor ipoteze.

Una dintre aceste ipoteze  consta in faptul ca in 2011, ca si in perioada septembrie – decembrie 2010, Fondul Proprietatea nu va achizitiona participatii in alte societati, nu va vinde niciuna din participatiile din portofoliu si nu va participa la majorarile de capital ale societatilor din portofoliu (daca este cazul).

Intr-o alta ipoteza, se previzioneaza ca veniturile din dividende in anul 2011 vor fi similare cu veniturile din dividende din anul 2010 (au fost folosite veniturile din dividende efectiv inregistrate in perioada ianuarie – septembrie 2010).

De asemenea, toate disponibilitatile ar urma sa fie plasate in instrumente ale pietei monetare, rata medie anuala a dobânzii in 2011 fiind estimata la nivelul de 7%.

O alta ipoteza luata in calcul este aceea potrivit careia Fondul Proprietatea nu va fi listat la nicio bursa internationala in 2011. Reprezentantii Franklin Templeton estimasera in septembrie ca Fondul Proprietatea va fi listat la Bursa din Londra la sfarsitul anului viitor.

Rata de schimb medie leu/euro folosita la intocmirea bugetului pentru 2011 este de 4,2674 (cursul de la sfarsitul lunii septembrie).

catalin.ciocan@economictimes.ro

Foto: Francesco Marino / FreeDigitalPhotos.net

Lasati un comentariu