- economictimes.ro - http://economictimes.ro -

Fondurile de actiuni au reusit sa atraga peste 3 milioane de euro de la investitori in ianuarie

Posted By Loredana Asiminei On 10 februarie 2012 @ 13:03 In Fonduri de investitii | No Comments

Cresterile puternice ale Bursei de la inceputul acestui an i-au mobilizat si pe investitorii in fondurile de actiuni, acestia avand in prima luna a anului investitii nete in valoare de 13,7 milioane de lei (3,1 milioane de euro), dupa ce fondurile de actiuni au incheiat anul 2011 cu un sold negativ al subscrierilor nete.

Totusi, fondurile monetare si cele de obligatiuni continua sa fie in prim planul industriei, subscrierile nete inregistrate de acestea in luna ianuarie fiind de peste 99 milioane lei, adica 99,1% din total subscrieri nete inregistrate pe ansamblul induistriei.

Activele nete ale fondurilor locale au crescut in luna ianuarie cu 2,4%, atingand la finele lunii valoarea de 6,94 miliarde de lei.

In total, numarul investitorilor in fondurile mutuale a ajuns la finele lunii trecute la 234.056, cei mai multi dintre acestia provenind de la fondurile monetare, unde 112.602 persoane au ales sa isi plaseze banii.

Fondurile de actiuni aveau la sfarsitul primei luni din an 11.777 de investitori, in scadere fata de decembrie, cand numarul acestora era de 11.889.

Prima luna din an a adus cresteri de 12,7% pentru indicele BET, iar BET-FI a urcat cu 16,5%.


Article printed from economictimes.ro: http://economictimes.ro

URL to article: http://economictimes.ro/fondurile-de-actiuni-au-reusit-sa-atraga-peste-3-milioane-de-euro-de-la-investitori-in-ianuarie/

Copyright © 2010 economictimes.ro. All rights reserved.