Miercuri, 08 ianuarie 2014

Fostul CEO de la Tiriac Holdings si fostul directorul regional al GSK au intrat in CA-ul de la Romcab. Vezi ce alte nume grele din business-ul local au venit la conducerea companiei

Dupa ce a iesit din reorganizare juridica, producatorul de cabluri si conductori electrici Romcab Targu Mures (MCAB) si-a ales noul consiliu de administratie (CA), din care fac parte nume importante in business-ul romanesc.

Anca Ioan, membru in consiliul de supraveghere al Raiffeisen Bank si fost CEO al Tiriac Holdings, Gabriel Biris, partener al firmei de avocatura si consultanta fiscala Biris Goran, Rtoberto Musnesci – partener al firmei de consultanta Serban&Musneci si fost vicepresedinte si director regional pe Europa de Est in cadrul companiei farmaceutice GlaxoSmithKline si Emanoil Viciu – presedintele Teraplast Bistrita, au fost alesi membri in CA Romcab pe o perioda de doi ani, potrivit unui comunicat transmis BVB.

Din CA mai face parte si omul de afaceri Zoltan Prosszer, care de alrfel este si actionarul majoritar al Romcab, prin intermediul firmei Sadalbari SRL.

“Pentru a pune de acord planurile de dezvoltare ale societatii si a asigura echilibrele necesare unei dezvoltari armonioase s-a optat pentru atragerea in componenta Boardului a unor specialisti cu multa experienta atat in piata romaneasca cat si in domeniul afacerilor, cu specializari care sa acopere intreaga paleta de problematici cu care se poate confrunta societatea pe viitor, de la managementul schimbarii si al dezvoltarii pana la implementarea de politici corporatiste menite sa asigure certitudini actionariatului actual si viitor, neuitand insa de problemele de operational de zi cu zi”, au declarat pentru EconomicTimes.ro, reprezentantii Romcab.

La AGA de pe 31 mai au fost prezenti doi actionari, care impreuna controleaza 69,08% din Romcab. Sadalbari detine 69,02%.

Actionarii companiei au mai aprobat inceperea proiectului de extindere a fabricii de cabluri si conductori electrici, in valoare de 49,5 milioane de lei.

Romcab a intrat reorganizare judiciara in 2004, dupa ce a girat un credit al fostului actionar majoritar, grupul Paneuro, controlat de Zoltan Prosszer.

Anul trecut, Romcab a inregistrat un profit net de 0,76 milioane de lei, si o cifra de afaceri de 36,28 milioane de lei.

ramona.asiminei@economictimes.ro

3 Comentarii

  1. marinaru spune:

    companie cu cifra de afaceri 10 mil coco. o gogoserie practic

  2. mihai.m spune:

    Producator de cablu pe naiba… Face mufe si prelungitoare, mai mult mase plastice. Pe cabluri sunt praf, pulbere. Fac niste gunoaie, pe care le vand la pret de cost, mai aduc de prin serbia, macedonia, alabania, cu numele lor pe ele, sa fie si ei in piata sa nu uite lumea de ei. ratati naibii

  3. tractor spune:

    In orice firma de cacao romanu vede un mare intreprinzator, asa si cu chioscul asta care nu-i decat o firma de garaj. Astia o sa scoata economia din criza…da.da.da.da.da.

Lasati un comentariu