Duminica, 23 februarie 2014

Franklin Templeton a angajat deja 10 romani pentru biroul din Bucuresti si va mai recruta oameni

Gigantul american Franklin Templeton care urmeaza sa preia administrarea Fondului Proprietatea (FP) a angajat deja peste 10 romani in echipa pe care si-o formeaza pe piata locala si cauta sa mai angajeze, dupa ce compania va fi numita Managerul de Investitii la Adunarea Generala a Actionarilor de la FP.

Fondul Proprietatea urmeaza sa fie administrat de manageri adusi in Romania din cadrul echipei Templeton Emerging Markets Team, care are sub administrare peste 30 miliarde de dolari pe pietele de actiuni emergente.

“Am investit in Romania de mai multi ani si vedem oportunitati mari aici, atat pentru investitorii locali, cat si pentru cei straini. Principala noastra prioritate dupa numirea ca manageri ai Fondului Proprietatea va fi sa listam Fondul la Bursa de Valori Bucuresti”, a declarat Mark Mobius, presedintele executiv al Templeton Emerging Markets Team.

“Intentionam totodata sa cautam o listare si pe o piata internationala pentru a creste lichiditatea titlurilor si pentru a atrage investitori internationali pe piata romaneasca. Bineinteles, fiecare companie din portofoliul Fondului va primi atentia noastra cu obiectivul de a-si imbunatati profitul si a-si mari contributia la performanta Fondului”, a adaugat el.

Pentru ca Franklin Templeton sa preia administrarea Fondului Proprietatea trebuie ca Guvernul sa aprobe actul constitutiv al Fondului, avizat recent de catre CNVM. Ulterior, conducerea FP va convoca AGA pentru transmiterea adminstrarii catre grupul american.

Acest articol a aparut si in cotidianul Financiarul

catalin.ciocan@economictimes.ro

Lasati un comentariu