Joi, 16 ianuarie 2014

Franklin Templeton a cumparat in mai actiuni Petrom de peste 2,8 milioane de lei

Fondurile Franklin Templeton, administratorul Fondului Proprietatea (FP) au cumparat de la inceputul acestei luni aproape 7 milioane de actiuni Petrom in valoare totala de peste 2,8 milioane de lei (circa 690.000 de euro), potrivit raportarilor transmise Bursei de la Bucuresti.

Actiunile au fost cumparate la preturi cuprinse intre 0,4064 lei/unitate si 0,43 lei/unitate.

La finele primului trimestru, fondurile Franklin Templeton detineau actiuni Petrom in valoare de peste 20 milioane de dolari.

De la inceputul acestui an actiunile Petrom au o crestere de peste 22% pe Bursa, pretul unei actiuni ajungand la inchiderea sedintei de ieri la 0,41 lei/unitate.

Petrom este una dintre cele mai urmarite companii in acest moment, in conditiile in care statul pregateste vanzarea pe Bursa a unui pachet de 9,84% din companie.

Saptamana aceasta Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a aprobat prospectul preliminar pentru oferta Petrom, care va fi cea mai mare din istoria Bursei.

Oferta este intermediate de rusii de la Renaissance Capital Limited, in consortiu cu firmele de brokeraj locale EFG Eurobank Securities, BT Securities si Romcapital.

ramona.asiminei@economictimes.ro

 

Lasati un comentariu