Duminica, 23 februarie 2014

Franklin Templeton cere ca AGA la Fondul Proprietatea sa fie programata cat mai curand posibil

Sursa: Franklin Templeton

Franklin Templeton, compania care a castigat contractul de administrare a Fondului Proprietatea, cere grabirea procedurii de convocare a adunarii generale a actionarilor la Fondul Proprietatea (FP) in care se va decide plata dividendelor iar Templeton va fi numit oficial administratorul Fondului.

“Incurajam Ministerul de Finante sa lucreze impreuna cu managementul Fondului, astfel incat adunarea generala a actionarilor sa fie programata cat mai curand posibil, pentru a aproba Franklin Templeton ca administrator al Fondului. Abia dupa aceea vom putea trece la listarea Fondului Proprietatea pe Bursa de Valori Bucuresti, care va aduce beneficii atat actionarilor Fondului, dar si pietei locale”, a declarat Mark Mobius, presedintele executiv al Templeton Emerging Markets Team.

Saptamana trecuta, plenul Camerei Deputatilor a aprobat ordonanta de urgenta care prevede deblocarea procedurii de distribuire a dividendelor de catre Fondul Proprietatea, precum si eliminarea obligativitatii actionarului majoritar de a derula o ofera publica de listare.

“Aplaudam decizia Guvernului de a aproba ordonanta 81, care ne duce un pas mai aproape de a ne indeplini promisiunea facuta actionarilor”, a declarat David Smart, seful diviziei de fonduri suverane din cadrul Franklin Templeton.

Legea urmeaza sa mearga la presedintie pentru promulgare, ulterior ramanand sa fie publicata in Monitorul Oficial.

Fondul Proprietatea va fi administrat de Templeton Emerging Markets Team, companie care administreaza active pe pietele emergente, in valoare de 30 miliarde de dolari.

ramona.asiminei@economictimes.ro

Lasati un comentariu