Miercuri, 25 decembrie 2013

Frontier Market Asset Management: O piata de frontiera, asa cum este Romania, este ineficienta si subevaluata, insa poate oferi randamente mari

Lawrence S. Speidell, chief investment officer in cadrul Frontier Market Asset Management este de parere ca pietele de frontiera, vor atrage tot mai multi investitori, datotira oportunitatilor pe care le ofera, randamentele acestora fiind peste cele inregistrate de pietele dezvoltate, potrivit unui comunicat transmis de CFA Romania.
“O piata de capital de frontiera, asa cum este si cea din Romania, atrage tot mai multi investitori, pentru oportunitatile pe care le ofera. Economiile din tarile cu piete de frontiera au un potential imens de crestere, iar avansul va fi mai mare decat in economiile dezvoltate. Eu sustin cresterea increderii pe pietele de capital. O piata de frontiera este ineficienta si subevaluata, insa poate oferi randamente mari” a declarat Lawrence S. Speidell, chief investment officer, Frontier Market Asset Management, prezent la CFA Charter Award.
“Potentialul de crestere a Romaniei va fi generat de reforme structurale. Romania are nevoie de stabilitate macroeconomica, consolidare fiscala si o buna functionare a pietelor, in special a celei de forta de munca. Romania trebuie sa reduca si deficientele pe care le are fata de celelalte tari din Uniunea Europeana in ce priveste infrastructura, coruptia si usurinta de a face afaceri”, a declarat Ionut Dumitru, presedintele Consiliului Fiscal.
Titlul CFA este unul dintre cele mai prestigioase din lume in randul profesionistilor din domeniul financiar. Administrat de catre CFA Institute, programul CFA este un program post-universitar, care pregateste si testeaza candidatii in domeniul eticii si standardelor profesionale, analizei situatiilor financiare, economiei, managementului de portofoliu, analizei si evaluarii diverselor instrumente financiare si de investitii. Dupa mai mult de trei ani de studiu, paisprezece profesionişti romani din domeniul investitiilor au dobandit titlul Chartered Financial Analyst (CFA), a anunţat asociaţia CFA Romania.

ramona.asiminei@economictimes.ro

Lasati un comentariu