Sambata, 21 decembrie 2013

Goldman Sachs ridica sectorul financiar american

Bursele internationale au fost mixte miercuri dupa stirea ca FMI ar vrea sa isi majoreze capitalurile pentru imprumuturi cu $1 trilion, si ca negocierile dintre Grecia si creditori continua, insa fara un rezultat. Grecia ar trebui sa incheie negocierile pana la inceputul saptamanii viitoare pentru ca documentele necesare sa fie pregatite la timp pentru a primi urmatoarea transa din acordul cu EU-FMI-BCE si a evita intrarea in default la sfarsitul lunii martie. Indicele FTSEurofirst 300 a fost neschimbat si a ramas deasupra unui nivel important de rezistenta in anliza tehnica. Indicele S&P 500 (+1.1%) a atins cel mai inalt nivel din iulie 2011 miercuri, impulsionat fiind de sectorul financiar (+1.7%) dupa ce Goldman Sachs (+6.8%) a publicat rezultate financiare mai bune decat se estima pentru T4 2011.

Indicele ATX (+0.5%) a crescut usor miercuri, impulsionat fiind de cresterea Andritz (+2.7%) si Erste (+0.7%).

Negocierile dintre Grecia si creditori raman in centrul atentiei

Bursele europene vor deschide usor in crestere joi dimineata, unii investitori fiind optimisti in legatura cu perspectivele unui acord intre Grecia si creditori.

Burse/Futures: Asia: Nikkei (+1%), Hang Seng (+1.1%), China CSI 300 (+1.9%). Europa: FTSE (+0.3%), DAX (+0.4%), CAC (+0.7%). SUA: S&P 500 (-0.1%) (date 9:59)

Macroeconomie: EU: Joi asteptam date despre balanta contului curent al zonei euro in noiembrie. SUA: Datepe despre inflatie ne asteptam sa inregistreze o moderare a cresterii anuale la 3% in decembrie de la 3.5% in noiembrie. Constructia de locuinte noi in decembrie, anualizat, ar trebui sa fie in jur de 680 mii, in timp ce cererile de ajutor de somaj sa ramana la 384 mii.

Eveniment: Spania va incerca sa vanda obligatiuni cu scadenta in 2016, 2019 si 2022 in valoare de €4.5 miliarde. Franta va vinde obligatiuni cu scadenta intre 2014 si 2040 in valoare de €9.5 miliarde. Ungaria va organiza prima licitatie pentru obligatiuni si certificate de trezorerie dupa discursul de ieri a primului ministru Orban in Parlamentul European unde acest se arata deschis sa modifice legile fata de care au ingrijorari oficialii Comisiei Europene, un posibil pas inainte in rezolvarea problemelor de incredere pe care le au fata de investitori.

Comentariu realizat de analistii societatii de administrare a investitiilor BT Asset Management

Lasati un comentariu