Marti, 19 august 2014

Grecia si Ungaria au ajuns printre bursele cu cele mai mari cresteri din lume. Vezi cum sta Romania

Sursa: Bespoke Investment Group

Dupa ce anul trecut a fost puternic lovita de criza datoriilor, bursa din Grecia a avut un start bun anul acesta, ajungand pe locul patru in topul celor mai performante burse de la inceputul anului, potrivit unei analize realizate de firma britanica de brokeraj Bespoke Investment Group.

Analiza a luat in calcul bursele din 78 de tari. Dintre acestea, doar 12 au o crestere mai mare de 10% de la inceputul anului, in timp ce 19 tari inregistreaza pierderi.

Bursa din Argentina a crescut cel mai mult anul acesta, respectiv cu 18,11%, aceasta fiind urmata de Rusia (13,7%) si Ungaria (12,77%).

Si Bursa din Romania a inceput sa recupereze teren, dupa ce in primele zile din an a avut o evolutie mai modesta, astfel ca a ajuns sa ocupe pozitia 16 in top, cu un avans de 7,91%.

Inaintea Romaniei se mai afla si Austria (locul cinci cu o crestere de 11,2%) si Germania (locul noua cu 10,88%).

Polonia si Cehia au un castig mai mic decat cel al BVB, ocupand pozitiile 18 si 19 in top.

Bursa din SUA ocupa locul 33, cu o crestere de la inceputul anului de 4,73%. Dintre tarile G7, cea mai slaba evolutie o are Marea Britanie, cu un castig de 4%.

Tarile BRIC, care anul trecut au avut o performanta semnificativ mai slaba fata de restul lumii, si-au revenit in 2012, trei dintre acestea, respectiv Rusia, Brazilia si India, avand castiguri de peste 10%, in timp ce China a crescut cu 5,44%.

Lasati un comentariu