- economictimes.ro - http://economictimes.ro -

Greg Konieczny, FP: Bursa din Romania ar trebui sa concureze cu pietele mari, dar in acest moment Romania este asa cum era Polonia in anul 2000

Posted By Ramona Asiminei On 30 martie 2011 @ 16:06 In Actiuni,Hot Stories | No Comments

[1]Lipsa investitorilor de retail este o problema importanta pe care Bursa de la Bucuresti o are in acest moment, este de parere Greg Konieczny, managerul Fondului Proprietatea (FP), care recent a fost numit si membru in conducerea BVB.

“Piata din Romania ar trebui sa concureze cu pietele mari. Am incercat sa aflam care este diferenta intre Romania si Polonia si, in urma unei analize, ne-am dat seama ca in acest moment Romania este asa cum era Polonia in anul 2000. Marea diferenta este ca atunci piata poloneza avea o lichiditate foarte mare, care era realizata de investitorii de retail, insa acestia lipsesc de la BVB”, a declarat Konieczny.

Potrivit acestuia, in Polonia sunt 1,4 milioane de investitori locali persoane fizice, iar in Romania numarul acestora abia ajunge la 10.000.

Seful FP a mai spus ca Franklin Templeton a propus Guvernului ca ofertele de vanzare pe care intentioneaza sa le faca prin bursa sa aiba si o componenta adresata micilor investitori, pe modelul Poloniei, ceea ce ar ajuta la cresterea numarului de persoane interesate de Bursa.

“Piata romanesca de capital se incapataneaza sa ramana tanara si sa nu depaseasca anumite etape. Publicul investitor este extrem de putin reprezentativ pe piata romaneasca si eu identific aici o problema”, a declarat Mihai Chisu, broker in cadrul IFB Finwest.

Konieczny, care recent a fost numt in Consiliul de Administratie al Bursei, a mai spus ca, din aceasta pozitie, va incerca sa ajute la reducerea decalajului dintre Burse de la Bucuresti si cea din Polonia.

ramona.asiminei@economictimes.ro [2]

 


Article printed from economictimes.ro: http://economictimes.ro

URL to article: http://economictimes.ro/greg-konieczny-fp-bursa-din-romania-ar-trebui-sa-concureze-cu-pietele-mari-dar-in-acest-moment-romania-este-asa-cum-era-polonia-in-anul-2000/

URLs in this post:

[1] Image: http://economictimes.ro/greg-konieczny-franklin-templeton-e-bine-ca-pretul-e-mai-mare-decat-cel-de-pe-piata-gri-dar-pentru-noi-cel-mai-important-este-lichiditatea/greg-konieczny/

[2] ramona.asiminei@economictimes.ro: mailto:ramona.asiminei@economictimes.ro

Copyright © 2010 economictimes.ro. All rights reserved.