Vineri, 11 aprilie 2014

IMPACTUL Injectiei de Fonduri de la FED

Sursa: Mircea Dologa

Spargerea nivelului 11258 pe Dow Industrial …

Este un scenariu alternativ care a inlocuit scenariul original.

Firul conductor decizional trebuie sa treaca progresiv prin mai multe versiuni, care se dezvolta una dupa alta… Niciodata noi nu putem sa FORTAM piata sa faca ceva…. Tot secretul este in MONITORIZARE cu scenarii, de obicei doua : cel mai probabil urmat de cel mai putin probabil…. Piata va alege pe cel care il dicteaza cererea si oferta…

Sursa: Mircea Dologa

Cele doua grafice atasate descriu AVANSUL pietei catre noul nivel cheie a lui (B). Pentru moment am depasit nivelul 61.8% (11258) si ne indreptam catre 66.6% (11630). Probabilitatea este ca si acest nivel cheie sa fie depasit… prima tinta valabila ar fi 11579 (W3=1.5*W1), urmata de 11708 (W3=1.618*W1). Daca piata ajunge acolo – si probabilitatea este mare – atunci vom reconsidera situatia !!!

IMPORTANT : Asa cum ne invata piata, ea va efectua o Reversie, acolo unde este situat un Cluster sau o Confluenta – cu cat numarul de straturi sau de trendlines intersectate, este mai mare, cu atat probabilitatea de reversie este mai probabila & eficienta !

In cazul lui Dow, am folosit mai multe instrumente ale Analizei Pitchfork Integrate, pentru a detecta Clusterele/Confluentele optime; ele sunt :

 • Diamantul de Continuare cu Segmentul MASURAT (Engl. Leg), in cadrul procesului de simetrie, care intra in el, EGAL cu cel care iese (incoming Leg & Outgoing Leg);
 • Proiectia Inaltimii diamantului [(h(0)], din punctual de spargere (10568) programat de statistici sa ajunga la nivelul de 100%, adica la 12228.
 • Pitchforkul ascendent, a carei linii mediane ghideaza, in mod exceptional de fidel, fluxul pietei.
 • Retragerea lui (B), situata actualmente intre 61.8% si 66.6%.
 • Projectia lui C in functie de A – situata acum la C=0.382*A, la nivelul 11441.
 • Masurarea timpului corespunzatoare terminarii undei (B) in functie de unda (A) si a sub-undei C a lui (B) in functie de sub-unda A [a lui (B)].

Comentariu de dr. Mircea Dologa, fondatorul pitchforktrader.com si autorul unei serii de carti de analiza tehnica si a numeroase articole publicate in revistele de specialitate din Statele Unite.

Dr. Mircea Dologa publica un raport saptamanal intitulat «World Charting Report» care contine grafice despre BVB, FOREX si INDEX-uri internationale. Cei care doresc sa-l primeasca gratuit pot sa trimita un email la: mircdologa@yahoo.com.

3 Comentarii

 1. Andrei spune:

  Ce sa intelegem, ca daca nu creste, scade ? Excelent. “Tot secretul este in MONITORIZARE cu scenarii, de obicei doua : cel mai probabil urmat de cel mai putin probabil…. Piata va alege pe cel care il dicteaza cererea si oferta…”. Si AT-ul unde este ?

 2. Andrada spune:

  Foarte interesant cum privesc unii analysele technice.Dacä cineva ar sti cu exactitate cum gindesc citeva millioane de investori ,atunci nu ar mai fi Bursa.
  Nu dejaba se numeste speculatie la Bursä.

 3. cv spune:

  omul asta e o somitate in domeniu.mai bine lasati comentariile astea pentru click sau cancan.

Lasati un comentariu