Vineri, 11 aprilie 2014

In sase luni, Franklin Templeton vrea sa aduca o serie de fonduri pentru investitorii romani. Va fi FT o amenintare pentru administratorii locali?

Sursa: Franklin Templeton

Franklin Templeton (FT), una dintre cele mai mari companii de administrare a investitiilor la nivel mondial, incepe ofensiva pe piata de capital din Romania si planuieste sa aduca in aproximativ sase luni o parte dintre cele peste 60 de fonduri de investitii pe care le ofera in Europa si care acopera toate tipurile de active.

“Speram sa lansam in Romania fondurile deschise de investitii inregistrate in Luxembourg. Lansarea acestora estimam ca va avea loc in aproximativ sase luni”, au declarat pentru EconomicTimes.ro, reprezentantii Franklin Templeton.

In Europa Centrala si de Est, fondurile Franklin Templeton mai sunt oferite si in Estonia, Letonia, Lituania, Polonia, Cehia, Slovacia, Ungaria si Slovenia.

“In prima instanta probabil ca investitorii romani inca vor dori expunere pe piata locala, dar cred ca pe parcurs diversificarea va fi din ce in ce mai intalnita. De exemplu, in perioada in care fondurile de actiuni erau in atentia investitorilor, fondul Raiffeisen cu expunere regionala era preferatul investitorilor”, a declarat Mihail Ion, presedintele Raiffeisen Asset Management (RAM), al doilea mare admi­nistrator de fonduri de pe piata locala.

Mihail Ion a mai adaugat ca, la inceput, cei care se vor orienta spre fondurile cu expunere in afara Romaniei vor fi clientii de top.

Acesta a mai adaugat totodata ca nu crede ca Franklin Templeton va fi o amenintare pentru administratorii locali de fonduri, ci va aduce cel mult o completare a produselor disponibile pentru clienti. Mai multi administratori de fonduri, printre care si Erste Bank si Raiffeisen, au adus in ultimii ani in Romania fonduri cu expunere pe pietele externe.

“Cred ca in viitor administratorii locali vor combina expunerea locala cu cea externa. Nu este usor sa construiesti experienta pe pietele externe astfel incat sa oferi fonduri cu o astfel de expunere. Solutia este o expunere combinata, iar astfel de oferte au inceput deja sa apara la administratorii care fac parte din grupuri bancare”, a adaugat Mihail Ion.

ramona.asiminei@economictimes.ro

Lasati un comentariu