Vineri, 21 martie 2014

Incepe perioada de raportari financiare pe piata americana. Cum vor misca acestea bursele?

Bursa din New York este asteptata sa impuna trendul si pe celelalte piete globale in aceasta saptamana, odata cu anuntarea primelor rezultate financiare din primul trimestru, de catre companiile americane.  Brokerii spun ca raportarile ar trebui sa impinga in cele din urma indicele  Dow Jones (DJIA) peste nivelul de 11.000 puncte, cel mai mare din ultimele 18 luni, dupa cele trei incercari esuate de saptamana trecuta.

Analistii estimeaza, in cazul companiilor din indicele S&P 500, o crestere combinata de pana la 40% a profiturilor din primul trimestru. Producatorul de aluminiu Alcoa va fi printre primele companii care isi vor publica luni datele financiare, asteptarile indicand o usoara crestere a profitului.

“Oamenii isi schimba perspectiva cu privire la economie si incep sa creada ca suntem intr-o recuperare sustenabila”, spune Jim Paulsen, manager in cadrul  Wells Capital Management, citat de marketwatch.com.

Alti analisti insa ridica semne de intrebare cu privire la posibilitatea continuarii celei mai lungi serii pozitive din ultimul an, inregistrate atat de piata americana cat si de majoritatea pietelor europene, aducand in discutie argumente tehnice.

Potrivit unei statistici a Bespoke Investment Group, indicele S&P 500 nu a mai scazut cu mai mult de 1% intr-o singura zi de 45 de zile, lucru care nu s-a mai intamplat din anul 1990.

“Totul devine prea usor! 45 de zile calendaristice in care S&P 500 nu pierde mai mult de 1%. Un necunoscator ar putea crede ca Bursa mereu creste, cand de fapt nu este asa. Principalii indici mai au de scazut circa 5%, si, desi nu ma astept la o cadere precum in 2007, este bine sa fim pregatiti pentru o eventuala schimbare a climatului”, a mentionat Richard Band editor in cadrul serviciului de consultanta financiara  Profitable Investing.

ionut.sisu@economictimes.ro

Lasati un comentariu