Duminica, 23 martie 2014

Inceput de saptamana optimist pentru derivatul pe Dow Jones la Sibex

Pe piata futures de la Sibiu, saptamana a debutat optimist pentru derivatul pe indicele Dow Jones Industrial Average care a deschis pe plus pentru scadenta decembrie 2010. Dupa circa 15 minute de la debutul tranzactiilor, DEDJIA_RON decembrie castiga 25 puncte fiind estimat la 10.800 puncte. Aprecierea DJIA vine pe fondul corelarii cu bursa americana, unde cel mai monitorizat indice de pe glob a inregistrat o crestere importanta vineri, cand a incheiat sedinta cu un plus de 197,84 puncte, evolutie influentata de stirile pozitive ale unor indicatori americani care au mai redus ingrijorarile privind durabilitatea revenirii economiei SUA.

Pentru derivatele pe actiunile SIF5 Oltenia, primele tranzactii de azi nu au indicat o directie clara, ci mai degraba o  stare de nehotarare, variatiile fiind modeste si testand atat teritoriul negativ cat si pozitiv. Dupa un sfert de ora de la deschidere, DESIF5 decembrie se apreciau usor cu 0,02%, lichiditatea fiind una buna, de peste 250 contracte.

Pe piata derivatelor valutare, euro a deschis saptamana in coborare fata de moneda nationala depreciindu-se cu valori intre 0,7 si 0,39 % pentru toate scadentele tranzactionate.

Articol realizat de Decebal N. Todarita, purtatorul de cuvant al Bursei din Sibiu (Sibex)

Lasati un comentariu