Marti, 19 august 2014

Investitorii au continuat sa isi retraga banii din fondurile monetare si cele denominate, dar au facut plasamente mai mari in actiuni

Sursa: AAF

Investitorii au continuat sa isi scoata banii din fondurile de investitii din Romania si in luna noiembrie, acestia retragand in total opt milioane de euro, dupa ce in octombrie au mai retras 23 milioane de euro.

“Pe fondul continuarii unor retrageri din fondurile monetare si cele denominate in euro, nivelul subscrierilor nete a ramas ca si luna trecuta negativ si a fost de circa 8 mil.euro. Cu exceptia fondurilor din categoria “alte fonduri”, la toate celelalte categorii se inregistra la finele lunii noiembrie un numar mai mic de investitori decat in luna anterioara, pe ansamblul opcvm locale, acesta scazand cu circa 0,2%”, se mentioneaza in raportul Asociatiei Administratorilor de Fonduri (AAF).

Astfel, potivit datelor AAF, investitorii au scos luna trecuta aproape 46 milioane de lei din fondurile monetare si 16,1 milioane de lei din fondurile denominate.

Pe de alta parte insa fondurile locale de actiuni au primit 10,7 milioane de lei de la investitori, in conditiile in care in ultimele luni fondurile de actiuni au inregistrat constant retrageri de bani.

Totusi, din fondurile straine de actiuni distribuite in Romania, investitorii au scos luna trecuta 5,2 milioane de actiuni.

Cele mai mari plasamente de luna trecuta au fost realizate in fondurile de obligatiuni, unde subscrierile nete au ajuns la 26 milioane de lei.

Activele totale ale fondurilor vandute pe teritoriul Romaniei in luna noiembrie a fost de 8 mld. lei, cu circa 0,7% mai putin decat in luna anterioara, potrivit AAF.

Lasati un comentariu