Joi, 02 ianuarie 2014

Investitorii mai au de asteptat pentru decizia privind majorarea pragului la SIF-uri. Decizia ar putea fi luata saptamana viitoare

Foto: Camera Deputatilor

Votul din plenul Camerei Deputatilor asupra proiectului de majorare a pragului de detinere la SIF-uri va avea loc cel mai probabil saptamana viitoare, potrivit deputatilor contactati de EconomicTimes.ro.

Proiectul este trecut si azi pe ordinea de zi, la punctul 34.

“Nu sunt sanse sa se voteze azi. Sunt prea multe puncte pe ordinea de zi. Cel mai probabil va fi amanat pentru saptamana viitoare”, a declarat Nicolae Bud, deputat PD-L si secretarul Comisiei de buget-finante din Camera Deputatilor.

Si Adrian Nitu, deputat PD-L si vicepresedintele Comisiei de buget este de parere ca votul pe proiectul privind majorarea pragului de detinere la SIF-uri va fi discutat saptamana viitoare.

In prima parte a sedintei de azi, indicele BET-FI, care urmareste evolutia SIF-urilor si a Fondului Proprietatea (FP), crestea cu 0,21%, pana la 20.068 puncte.

SIF Oltenia avea cea mai buna evolutie, cu un avans de 1,65%, in timp ce SIF Transilvania se aprecia cu 0,85%, iar preturile SIF Banat-Crisana si SIF Muntenia erau in scadere.

Votul final pe proiectul legislativ care prevede majorarea pragului de detinere de la SIF-uri, de la 1% la 5% este una dintre cele mai asteptate masuri pe piata de capital.

Lasati un comentariu