Luni, 08 septembrie 2014

Investitorii se tem sa-si asume riscuri, dar vor totusi randamente: Au iesit de pe fonduri de actiuni si monetare pentru a intra pe obligatiuni

Sursa: AAF

Investitorii locali s-au refugiat in trimestrul al treilea, cel mai slab trimestru pentru Bursa din ultimii trei ani, in fondurile de obligatiuni, acestea fiind singurele care au inregistrat o crestere a numarului de investitori, potrivit datelor oferite de Asociatia Administratorilor de Fonduri (AAF).

Activele nete ale fondurilor locale au crescut cu peste 4% in T3, performerele acestei perioade fiind fondurile de obligatiuni ale caror active s-au apreciat cu 11,4%.

Potrivit datelor AAF, fondurile de obligatiuni au reusit sa atraga in trimestrul trei investitii nete de 123,5 milioane de lei, iar numarul investitorilor a crescut cu aproape 2.000, fiind singurele fonduri care au inchis trimestrul cu mai multi investitori.

Din randul fondurilor de bligatiuni provine de altfel si fondul cu cel mai mare randament de anul acesta, respectiv OTP Obligatiuni, care a inregistrat un castig de peste 12% in primele noua luni.

Fondurile monetare au pierdut in T3 cei mai multi investitori, respectiv 721, in timp ce din fondurile de actiuni, cele mai afectate de scaderea Bursei, au iesit 200 de investitori, iar cele diversificate au pierdut 236 de persoane.

Per ansamblu insa, numarul total al investitorilor in fondurile locale a crescut cu 0,4% fata de iunie.

Potrivit datelor AAF, investitiile nete in fondurile monetare au ajuns in trimestrul trei la 64,3 milioane de lei, in timp ce investitorii au retras 12,4 milioane de lei din fondurile diversificate si 7,6 milioane de lei din fondurile de actiuni.

Lasati un comentariu