Duminica, 20 aprilie 2014

Investitorii si-au retras banii si din fondurile mutuale, pentru prima data din acest an

Investitorii in fondurile mutuale au retras, pentru prima data in acest an, circa 27 de milioane de euro din fonduri, cele mai mari retrageri fiind inregistrate la fondurile monetare si la cele denominate in euro, potrivit datelor publicate de Asociata Administratorilor de Fonduri (AAF).

Astfel, potrivit AAF, investitorii au retras in octombrie 103 milioane de lei (circa 24 mil. euro) din fondurile denominate, BRD Euro Fond suferind cele mai mari pierderi, retragerile din acest fond ajungand la 18 milioane de euro.

De altfel, si numarul investitorilor in fondurile denominate a scazut luna trecuta, de la 13.025, la 12.898.

Situatia este similara cu cea a fondurilor monetare, unde investitorii au avut luna trecuta retrageri nete de 44 milioane de lei (peste 10 milioane de euro), iar numarul persoanelor care si-au plasat banii in astfel de fonduri a scazut cu circa 700.

Cele mai mari retrageri de bani din fondurile monetare au fost inregistrate de fondul Raiffeisen Ron Plus (-28,3 mil. lei), urmat de BCR Monetar (-17,4 milioane de lei). Pe de alta parte, Raiffeisen Ron Flexi a avut subscrieri nete de 16,5 milioane de lei.

In fondurile de obligatiuni, care au fost castigatoarele industriei luna trecuta, investitorii au retras bani dintr-un singur fond, respectiv BRD Obligatiuni (-0.1 mil. lei.).

Si fondurile de actiuni au atras luna trecuta bani noi de la investitori, investitiile nete ajungand la 3,4 milioane de lei, fondul ING Romanian Equity atragand patru milioane de lei.

Indicele BET, care urmareste evolutia celor mai importante companii de la Bursa, a crescut luna trecuta cu 5,83%.

Activele totale ale fondurilor locale de investii au ajuns la finele lunii la 6,89 miliarde de lei.

“Datorita unor corectii accentuate inregistrate in categoria fondurilor denominate in euro, nivelul total al activelor inregistreaza o diminuare cu 1,4% fata de luna anterioara, pastrand insa la nivelul anului o crestere cu peste 25%”, au precizat reprezentantii AAF.

Lasati un comentariu