Vineri, 11 aprilie 2014

Keller, managerul fondului Danube Tiger: Investitorii se vor intoarce in pietele mici precum Romania doar dupa ce acestea vor recupera macar jumatate din pierderi

Karl Keller, Sursa: Hyposwiss

Karl Keller, senior portofolio manager  in cadrul bancii elvetiene Hyposwiss, spune ca turbulentele recente de pe pietele internationale vor creste chiar mai mult aversiunea la risc in randul investitorilor din Vest, iar acestia vor fi chiar mai „lipiti” de pietele mari si lichide, astfel ca se asteapta ca piata romaneasca sa ramana in urma.

Keller este managerul fondului de investitii Danube Tiger administrat de Hyposwiss, care la finele primului semestru avea o expunere de circa 20,5 milioane de euro pe piata locala, cele mai importante detineri fiind la cele cinci SIF-uri.

“Romania are potentialul de a recupera pierderile, insa intr-un orizont de timp mai mare si asta din cauza lichiditatii reduse. Cred ca investitorii se vor intoarce in pietele mici precum Romania, unde lichiditatea este mica, abia dupa ce acestea vor recupera cel putin jumatate din pierderile inregistrate in crash-ul recent”, a declarat Karl Keller pentru EconomicTimes.ro.

Keller a mai spus totodata ca fondurile Hyposwiss nu intentioneaza sa isi reduca expunerea pe piata locala.

Vineri, fondul Danube Tiger a fos raportat la Bursa ca a vandut actiuni ale producatorului de componente auto Compa Sibiu (CMP), reducandu-si astfel detinerea la sub 5% din companie.

“Hyposwiss nu intentioneaza sa isi reduca expunerea pe Romania, in conditiile in care SIF-urile, care reprezinta cea mai importanta investitie pe piata locala, sunt evaluate foarte atractiv si au si lichiditate”, a spus Keller.

Managerul Hyposwiss a mai spus ca Romania este foarte dependenta de capitalul strain, in conditiile in care o parte importanta din sistemul bancar este detinuta de bancile occidentale.

“Daca acestea vor avea probleme din cauza crizei datoriilor suverane, este foarte posibil ca sa reduca portofoliile de credite din Romania, ceea ce ar fi foarte daunator pentru economia locala. Problemele Romaniei se afla in strainatate!”, a adaugat Keller.

Lasati un comentariu