Marti, 24 decembrie 2013

KTD: Cel putin pentru moment, corectia SIF-urilor pare sa se fi incheiat

Sursa: KTD Invest

Analistii societatii de consultanta in investitii KTD Invest se asteapta ca SIF-urile sa inregistreze noi aprecieri pe parcursul saptamanii viitoare dupa cresterile din ultimele sedinte.

“Cel putin pentru moment corectia SIFurilor pare sa se fi incheiat. Cotatiile acestor emitenti parcurg o perioada moderat ascendenta, primul care a dat semnal clar de iesire din trendul negativ pe termen scurt fiind SIF Moldova (SIF2)”, a precizat Iulian Panait, presedintele KTD Invest.

Aceasta mentioneaza ca si celelalte SIF-uri au afisat cresteri in ultimele 3 sedinte dar in cazul lor preturile inca nu au reusit sa depaseasca media de 20 de zile.

“Probabil ca o vor face insa pe parcursul acestei saptamani”, a adaugat Panait.

Potrivit presedintelui KTD, mediul extern ramane cu potential de risc in zona europeana, dar pe ansamblu investitorii isi manifesta un optimism moderat.

“Ca atare tendinta de crestere manifestata la BVB in finalul saptamanii trecute ar fi normal sa continue si debutul acestei saptamani”, spune analistul, care remarca totodata volatilitatea excesiva a unor emitenti de lichiditate medie (precum Dafora, Condmag, Biofarm, Compa Sibiu) care fac foarte dificila tranzactionarea pentru investitorii orientati pe termen scurt din cauza unui nivel ridicat de impredictibilitate.

Actiunile Dafora (DAFR) si Condmag (COMI) sunt vazute intr-o faza de consolidare pe termen scurt, alaturi de titluri precum cele ale SIF Moldova (SIF2). Biofarm (BIO) se afla pe un trend negativ pe termen scurt, la polul opus fiind actiunile Compa (CMP),  cu o tendinta pozitiva.

Pe un trend pozitiv pe termen scurt sunt vazute si actiunile Transgaz (TGN), Prospectiuni (PRSN), Armax Gaz (ARAX), Azomures (AZO) si Oltchim (OLT).

Trendul pe termen mediu este determinat in principal prin studierea pozitiei si comportamentului pretului curent de tranzactionare fata de media mobila simpla pe 50 de zile in timp ce in cazul trendului pe termen scurt a fost luata in calcul media mobila simpla pe 20 de zile.

Vezi in tabelul alaturat toate estimarile KTD Invest privind trendul pe termen scurt/mediu pentru cele mai importante actiuni de la Bursa

Lasati un comentariu