Duminica, 23 martie 2014

KTD Invest: Analiza tehnica ofera in continuare semnale pozitive, in special pentru BET-FI

Sursa: KTD Invest

Indicele BET-FI, care urmareste evolutia celor cinci SIF-uri, a deschis in crestere si sedinta de azi, dupa ce a avut trei zile consective de aprecieri. Dupa primele 15 minute de tranzactionare, SIF-urile castiga in medie 0,9%, in timp ce restul indicilor au evolutii mai modeste, BET deschizand ziua cu un plus de 0,06%, in timp ce BET-XT castiga 0,36%.

“Analiza tehnica ofera in continuare semnale pozitive, in special pentru BET-FI care inchide a doua zi consecutiv peste pragul de 23.500 puncte. Urmeaza probabil sa fie testat nivelul de 24.500 puncte care este mult mai important si care probabil din acest motiv va fi si ceva mai greu de trecut”, au declarat analistii societatii de consultanta in investitii KTD Invest, intr-un raport emis in aceasta dimineata.

Acestia subliniaza insa faptul ca situatia interna ramane tulbure si fara perspective de clarificare pe termen scurt.

Cel mai tranzactionat emitent in debutul sedintei de azi este SIF Oltenia, care dupa primele 15 minute de tranzactionare a depasit deja un rulaj de 1,2 milioane de lei. O lichiditate buna, de 0,4 milioane de lei, are si SIF Moldova (SIF2). Ambele societati cresc cu peste 1,35% pe Bursa.

Cu o evolutie buna a inceput ziua si Oltchim, care creste cu 9,6%. Actionarii Oltchim au aprobat in AGA contractarea de credite in valoare de 100 milioane de euro, precum si noii administratori ai societatii, respectiv, Constantin Roibu, Karoly Bornely, Grigore Craciunescu, Alina Tilea si Mihaela Dragoescu.

ramona.asiminei@economictimes.ro

Lasati un comentariu