Vineri, 11 aprilie 2014

KTD Invest: Datele somajului din SUA vor genera o volatilitate ridicata pe pietele valutare si de actiuni

Sursa: KTD Invest

Iulian Panait, presedintele firmei de consultanta in investitii KTD Invest, spune ca pentru sedinta de azi de la Bursa se asteapta la o deschidere usor negativa si ulterior la o evolutie stabila a pietei.

Datele privind somajul din SUA isi vor pune amprenta pe evolutia pietelor in sedinta de azi, potrivit sefului KTD. La ora 15:30 in SUA vor fi anuntate date cu privire la evolutia somajului in luna august.

“Anuntul va genera probabil o volatilitate ridicata pe pietele valutare si de actiuni. Perspectiva asupra datelor ce urmeaza sa fie anuntate este usor negativa, asa ca intr-o prima faza am putea sa vedem o scadere a dolarului si a pietelor de actiuni in minutele imediat urmatoare anuntului”, a spus Panait.

Totusi, acesta este de parere ca ulterior anuntului pietele s-ar putea focaliza asupra ideei ca o economie SUA in crestere foarte lenta ar putea determina FED sa mentina sau sa amplifice stimulii monetari “si in acest caz scaderea burselor nu va fi ampla ci chiar ar putea fi inversata pana la finalul zilei”.

Ieri, dupa o deschidere de sedinta in crestere, indicii de la BVB au inchis ziua cu scaderi de pana la 0,5%.

“Am avut o usoara scadere la nivelul indicilor provocata de un sentiment general de reticenta si usoare aversiune la risc induse de declinul burselor europene majore”, a spus Panait.

Lasati un comentariu