Vineri, 11 aprilie 2014

KTD Invest: Mai devreme de 3 noiembrie sunt mici sansele sa vedem un trend descendent pe piata americana si cea globala

Sursa: KTD Invest

Bursele externe si in special cele europene sunt foarte volatile insa continua sa respecte semnalele transmise din piata americana, mentioneaza analistii societatii de consultanta KTD Invest in cadrul unui raport transmis azi-dimineata.

Analistii au observat ca in Statele Unite prima parte a zilei a fost negativa, in ultimele 2-3 sedinte, dar cu  1-2 ore inainte de final investitorii revin la sustinere si cotatiile de inchidere sunt aduse mult deasupra minimelor intra-day.

“Asta arata ca deocamdata sentimentul investitorilor nu s-a inrautatit considerabil si ca probabil mai devreme de 3 noiembrie (cand se va comunica decizia FOMC a FED) sunt mici sansele sa vedem un trend descendent pe piata americana si cea globala”, au mentionat analistii KTD.

Potrivit acestora,  influentele asupra pietei romanesti sunt in aceasta dimineata mai degraba pozitive asa ca in primele ore normal ar fi sa vedem usoare cresteri.

Indicele BET-FI, care urmareste evolutia SIF-urilor,  a castigat ieri peste 2%, speculatorii mizand pe respingerea motiunii de cenzura. Cresterea a permis indicelui sa revina din zona puternica de suport pe care KTD o indica, pozitia sa pe termen scurt fiind in prezent de neutralitate.

catalin.ciocan@economictimes.ro

Lasati un comentariu