Vineri, 11 aprilie 2014

La un an de la listare, Bursa lanseaza derivate pe actiunile proprii

Sursa: BVB

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) urmeaza sa lanseze la tranzactionare derivatele pe actiunile proprii, la un an dupa ce Bursa s-a listat la propria cota, potrivit lui Valentin Ionescu, directorul general al BVB.

“In luna iulie vom lansa derivatele pe actiunile BVB, unde vom avea market-maker firma de brokeraj IFB Finwest”, a declarat Ionescu.

Pe Bursa de la Sibiu (Sibex), derivatele pe BVB se tranzactioneaza inca din luna octombrie a anului intrecut, insa acestea nu s-au bucurat de success in randul investitorilor, realizandu-se extreme de putine tranzactii de la lansarea derivatelor si pana in prezent.

Bursa de la Bucuresti a sarbatorit azi un an de la listarea pe Bursa, perioada in care actiunile companiei au crescut cu 70%, iar rulajul a acoperit 78% din capitalul Bursei.

“Bursa are acum 1.300 de actionari, fata de circa 300 inainte de listare. Investitorii straini detin 13-14% din capitalul BVB”, a spus Ionescu.

Tot in perioada urmatoare, Bursa intentioneaza sa lanseze si short-selling-ul si conturile globale pentru toate companiile de la Bursa.

“Noi suntem pregatiti pentru conturile globale, mai avem nevoie doar de aprobarea CNVM. Eu sper ca pana in toamna sa extindem conturile globale pentru toti emitentii. Cu aceasta modificare am putea atrage market-markeri pe cele mai mari companii de la Bursa, iar lichiditatea ar creste”, a explicat bseful BVB.

Lasati un comentariu